HAMRE 1
12 september 2020
15:00

Skiljebo vände och vann med 2-1

Södra förlorade mot Skiljebo på bortaplan med 1-2 efter att ha haft ledningen i halvtid med 1-0 . Södra började matchen mycket piggt och vaskade fram ett par hörnor i matchinledningen . FSIK hade oxå ett par långskott ifrån Emil Zoltek som inte träffade målet . Skiljebos första avslut kommer i den 30:e minuten men Daniele Filippi räddar skottläget till hörna. Direkt efter hörnan så kommer Södras ledningsmål efter en snabb omställning där Emil Zoltek frispelar Hassan Nalbant som håller undan sin försvarare och slår in bollen i mål. Nästa läge är också Södras då Kristian Ekberg testar skottlyckan men skiljebokeepern räddar skottet. Skiljebo har en nick som går äver ribban. Södra får ett jätteläge i den sista minuten utav den första halvleken när Axel Östberg sprintar loss ifrån sin bevakning och serverar Hassan Nalbant ett rent friläge men målisen i Skiljebo räddar friläget och domaren blåser av för halvtid med en södraledning med 1-0.

Avslut mot mål i första halvlek Skiljebo 2 Fagersta 5 .
Detta var en mycket bra första halvlek utav FSIK rentav säsongens bästa.

Andra halvlek börjar med ett skottläge för Axel Östberg som från en snäv vinkel lossar stora kanonen men skiljebomålisen står rätt placerad och räddar skottet. Kort därefter så fick Axel lämna planen efter att ha skadat sig . Skiljebo tar över allt mer och pressar ner Södra i banan gör också 1-1 i den 60:e minuten då ett inspel ifrån kanten hittar in i mitten där en fristående spelare får slå in bollen. Skiljebo fortsätter att rulla boll utan att skapa nå direkta farligheter utan lagen har varsin halvchans . Skiljebo har ett avslut på mål i den 80:e minuten men Daniele räddar avslutet. Segermålet 2-1 kommer i den 84:e minuten och det är en kopia på 1-1 målet där samma spelare är inblandade . Södra gör ett sista försök att försöka kvittera i matchen och lyfter fram allt men Skiljebo håller undan och vinner med 2-1.

Avslut andra halvlek Skiljebo 4 Södra 2
Avslut totalt Skiljebo 6 Fagersta 7

Södra gör en mycket bra första halvlek där man var mycket nära att göra ett mål till genom Hassan i slutskedet. I andra tog Skiljebo över och södra backade hem , även om Skiljebo hade ett stort spelövertag så skapade dem inte så många lägen. Södra gick bort sig i försvarsspelet 2 gånger i andra halvlek och då straffade Skiljebo oss hårt och gjorde 2 mål på dessa. Då var ett besviket Södragäng som lämnade Hamre IP som får ladda om till lördagens bortamatch mot serieledarna Hudiksvall .
Bäst i ett jämnt Södra var Viktor Steen i försvaret och på mittfältet så gjorde Shafick Irarema en bra match . Framåt var Hasan Nalbant och Axel Östberg riktigt giftiga tillsammans och skapade stor oro i skiljeboförsvaret och vi hoppas att Axels skada är av den lindriga sorten.